RE/MAX City | City Kiinteistönvälitys Oy

Rivitalo | 3h, k, vh, kph, s, erillinen wc, terassi / piha

Maratonkuja 1 F, Rajakylä, Vantaa

Hinta

234 000 €

Koko

79,5 m²

Vuosi

1984

Ihastuttava rivitalon päätyhuoneisto pientaloalueella päättyvän tien päässä. Tässä kivassa kodissa on erinomainen pohjaratkaisu. Tilavasta olohuoneesta on käynti omalle etelään suuntautuvalle aidatulle pihalle, jossa on katettu terassi sekä ihanuutena oma omena puu. Pihan portista pääsee kätevästi vaikkapa koiran kanssa pujahtamaan lenkkipoluille tai lapsen kanssa leikkimään yhtiön pihalle. Huoneiston vaaleassa keittiössä on runsaasti kaappi- ja tasotilaa sekä paikka ruokailuryhmälle. Yläkerrassa sijaitsevat molemmat makuuhuoneet sekä kylpyhuone ja ikkunallinen sauna. Kylpyhuoneessa on tilaa pesutornille. Alakerrassa on myös arjessa kätevä erillinen wc. Säilytystilaa on hyvin toisen makuuhuoneen yhteydessä sijaitsevassa vaatehuoneessa ja lisää säilytystilaa löytyy myös toisen makuuhuoneen kaapista sekä alakerran eteistilan kaapistosta. Lisäksi etupihalla on huoneistolle kuuluva tilava kylmävarasto. Huoneistolle kuuluu yksi autopaikka, joka sijaitsee kätevästi vain muutaman askeleen päässä, vastapäätä huoneiston ovea. Paikalle on asennettu sähköautonlatauslaite, joka siirtyy kaupan yhteydessä ostajalle. Yhtiössä arvotaan myös vuosittain varsinaisessa yhtiökokouksessa neljä ylimääräistä paikkaa. Taloyhtiö sijaitsee omalla tontilla ja yhtiö käsittää yhteensä 40 asuinhuoneistoa. Yhtiössä on asukkaiden käytössä maksuton pesutupa sekä kuivaushuone. Lapsille löytyy oma viihtyisä leikkialue. Asukkaiden käytössä on myös Telian valokuituyhteys (perusnopeus 10M). Yhtiöstä pidetään suunnitelmallisesti huolta. Taloyhtiössä valmistui v.2022 julkisivuremontti ja v.2023 yhtiössä on kuvattu ja huuhdeltu salaojat sekä v.2006 on uusittu vesikatot. Yhtiöön on juuri teetetty myös tekninen kuntoarvio. Täällä asuessasi lähelläsi sijaitsevat päiväkodit sekä koulut ja hyvät ulkoilumahdollisuudet. Hyvät yhteydet busseilla, esimerkiksi runkolinja 570:llä pääset kätevästi Mellunmäen metroasemalle, joka sijaitsee 2,3 km päässä ja samaisella linjalla yhteys myös lentoasemalle saakka. Autolla pääset nopeasti Porvoon- ja Lahdenväylälle sekä kehä 1:selle. Myöhemmin tulevaisuudessa yhteydet alueella tulevat paranemaan Vantaan kaupunginvaltuuston päätettyä pikaraitiotielinjan toteuttamisesta. Yhteydenotot: janette.rautakoski@remax.fi / 040 671 7783.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
80357718
Sijainti
Tyyppi
Rivitalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h, k, vh, kph, s, erillinen wc, terassi / piha
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
79,5 m²
Kokonaispinta-ala
79,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen, Isännöitsijäntodistuksen mukainen, (Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu). Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (yhtiö rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.
Kerrokset
1/2
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1984
Vapautuminen
sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

207 886,34 €

Velkaosuus

26 113,66 €

Velaton hinta

234 000,00 €

Neliöhinta

2 943,40 €/m²

Vastike

Hoitovastike

401,20 € / kk

Pääomavastike

253,46 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

654,66 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: 19,00 € / hlö
Lisätietoja maksuista: Hoito- ja pääomavastikeperuste yhtiössä on huoneiston osakkeiden lukumäärä (tämän huoneiston osakelukumäärä on 236). autopaikkavuokra (kylmä): 20 euroa / kk autopaikkavuokra (lämmin): 10 euroa / kk Sähköautonlataukseen käytössä eparking sovellus, josta kuukausimaksu 4,90 euroa (tämä kuukausimaksu veloitetaan, vaikka käyttäisi tolppaa vain auton lämmitykseen), latauksen hinta 0,16 euroa/kwh. Autopaikka (kylmä): 20 euroa / kk. Autopaikka (lämmin): 10 euroa / kk. Yhtiökokouksessa 23.5.2024: -Hoitovastikkeeseen ei esitetä nostoa yhtiökokouksessa käsiteltävän talousarvion 2024 mukaisesti. -Vesimaksuun esitetään 1 euron nostoa, eli olisi 20 euroa / henkilö / kk 1.7.2024 alkaen. -Pääomavastike 6 esitetään 1.7.2024 alkaen olevan 0,70 euroa / osake / kk (ennen 1,05 euroa / osake / kk). Mikäli tämä talousarvion esitys hyväksytään, on huoneiston F 24 pääomavastike 1.7.2024 alkaen yhteensä 170,87 euroa / kk.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
tuulikaapissa laattalattia ja maalattu seinät. Eteisessä laminaattilattia ja maalattu seinät.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Eteläpuolen makuuhuoneen kaappi, vaatehuoneen PAX-järjestelmä ja eteisen PAX-kaapisto.
Kohteen lisätiedot
Lisätietoja terassista: Katettu ja laudoitettu, öljytty edellisen kerran v.2022.
Lunastusoikeus: Taloyhtiöllä ei lunastusoikeutta. Osakkailla ei lunastusoikeutta.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Lisätietoja kuntotutkimuksesta: Taloyhtiössä on tehty: -Salaojien kuvaus ja huuhtelu 2023, raportti saatavilla välittäjältä. -Kuntoarvio 14.05.2019, raportti saatavilla välittäjältä. -Kuntoarvion yhteenveto (7.5.2024) saatavilla välittäjältä.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Puu
Keittiön kuvaus
Lattia: laminaatti. Seinät: maalattu, välitila kaakeloitu ja maalattu. Työtasot: laminaatti. Varusteet: keraaminen liesi, astianpesukone (uusittu v.2019), jääkaappipakastin (Siemens, v.2019, itsesulattava), liesituuletin.
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinät: kaakeli. Lattia: laatta. Varusteet: suihku, käsisuihku, suihkuseinä, käsienpesuallas, peili- ja allaskaappi, pyykinpesukoneliitäntä, wc-istuin. Saunan lattia: laatta. Saunan seinät ja katto: paneloitu. Saunassa Harvian sähkökiuas.
WC-tilojen kuvaus
Lattia: laatta. Seinät: kaakeli. Varusteet: käsienpesuallas, wc-istuin, allaskaappi, peili.
Olohuoneen kuvaus
lattia: laminaatti. Seinät: maalattu.
Makuuhuoneiden kuvaus
lattia: laminaatti. seinät: maalattu.
Säilytystilojen kuvaus
Kylmä ulkovarasto. Lisätietoja säilytystiloista: Toisen makuuhuoneen yhteydessä on vaatehuone, jossa on Ikean PAX-järjestelmä. Eteistilan yhteydessä myös PAX-kaapisto.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Teräs
Kattomateriaalin kuvaus
Kivipinnoitteinen teräskate

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Vantaa toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Taloyhtiön nimi
Kiinteistötunnus
092-095-0161-0001
Isännöitsijän yhteystiedot
Oiva Isännöinti Puotila Oy, Jouni Deryng, jouni.deryng@oi.fi, +358 96 962 2860
Huolto
Huoltoyhtiö
Muuta taloyhtiöstä
Muuta: Taloyhtiöön kuuluu: Taloyhtiön lämmönjakotapa: vesikiertoinen patterilämmitys. Taloyhtiössä on Telian kiinteistökuitu 10 M perusnopeudella (osakkaan tulee tehdä oma sopimus Telian kanssa saadakseen netin käyttöön, vaatii modeemin, nykyisillä osakkailla modeemi eteistilan kaapissa, jonka takana pistorasia). Taloyhtiön antennijärjestelmä: Kaapeli-tv (DVB-C). Taloyhtiön varastorakennuksessa olevat pesukone (pyykkituvan kustannukset sisältyvät hoitovastikkeeseen), kuivaushuone sekä tarvikevaraston yms. laitteet sekä työkalut ovat osakkaiden käytössä, osakkaiden käytössä myös ulkoiluvälinevarasto. Taloyhtiöllä on kiinteistön täysarvovakuutus, laaja kiinteistön täysarvovakuutus (Pohjola Vakuutus Oy). Taloyhtiön lisätiedot: Yhtiökokouksen 23.5.2024 esityslistan mukaisesti: Sähköautojen latausjärjestelmän tarvitsema sähköjärjestelmän uudistaminen toteutetaan taloyhtiön hankkeena. Sähköjärjestelmän uudistaminen tulee vaatimaan oman sähköliittymän, sähkökeskuksen ja uudet kaapeloinnit, joiden tekeminen edellyttää maanrakennustöitä. Varsinaisen latauslaitteen ja sen asennuksen jokainen osakas hankkii itse. Latauslaite tulee olla kuitenkin taloyhtiön määrittelemä, koska muuten kuormanhallinta eikä laskutusta saada toimimaan verkkopalvelun kautta. Alustavien selvitysten perusteella Vantaan sähköverkko pystyy toimittamaan erillisen sähköliittymän Maratonkujan puolelta, jolloin taloyhtiön kiinteistökeskukseen ei tarvitse tehdä muutoksia. Sähköjärjestelmän uudistaminen tulee vaatimaan suunnittelijan, valvojan ja urakoitsijan valitsemista. Hallitus pyytää yhtiökokoukselta valtuuksia sähköjärjestelmän uudistamiseen ja sen rahoittamiseen enintään 65 000 € pankkilainalla. Hallitus valtuutetaan luovuttamaan taloyhtiön panttikirjat ja tällä valtuutuksella haettavat tarvittavat lisäkiinnitykset lainan maksamisen vakuudeksi sekä valitsemaan suunnittelija ja käymään asiassa urakkaneuvottelut urakkaa tarjonneiden urakoitsijoiden kanssa ja allekirjoittamaan urakkasopimuksen valitsemansa urakoitsijan kanssa. -Päätetään mankelin hankkimisesta taloyhtiön pesutupaan. Tehdyn kyselyn perusteella mankelin käyttäjiä on 1 - 5 osakasta, joista yksi käyttää mankelia viikoittain. Yhtiökokouksessa 14.6.2023: -Valtuutettiin hallitusta tarvittaessa kartuttamaan lainanlyhennysrahastoa. Päivitettiin taloyhtiön järjestyssääntöjä ja valtuutettiin hallitus selvittämään vakuutusyhtiön näkemys ja kustannus trampoliinin käyttäjien vakuuttamisesta sekä valmistelemaan sopimus trampoliinia käyttävien (vastaavat kustannuksista) ja taloyhtiön välillä vastuiden selvittämiseksi. Enemmistö osakkaista kannatti taloyhtiön lupaa trampoliinille taloyhtiön tontille. -Huom. taloyhtiössä tehtiin uusi äänestys ja trampoliinia ei hankita. Taloyhtiön kiinnitykset: 1 970 121 €
Taloyhtiön autopaikat

Parkkipaikkoja: Pihapaikat (lämmin): 25 kpl Pihapaikat (kylmä): 4 kpl Sähköautonlatauspaikat: 15 kpl (osakkaiden omalla kustannuksella hankittu huoneistojen yhteyteen kuuluville autopaikoille).

Tehdyt remontit
Kunnossapitotarveselvityksen ja isännöitsijäntodistuksen / isännöitsijältä saatujen tietojen mukaisesti:
2023: Salaojien huuhtelu (salaojien kuvaus tehty myös 14.6.2023, kuvauksesta saatavilla raportti välittäjältä), korvausilmaventtiilit ja ilmanvaihtokanavien nuohous, kevyt lataus asennettu 19 autopaikkaa (osakkaat), lvi kanavien puhdistus, paineensäätö (Velco 100) asennus kaikissa asunnoissa, roskakatoksen sisävalaistus lediksi, kaukolämpö tai käyttövesiventtiilin huolto, puunkaato/salaojia, asfalttia haittaavat ,huonokunt.
2022: Suoritettu Julkisivujen uudistaminen: ulkoverhous, tuulensuojalevy, uretaanilevy, kivivillalevy. Yläpohjan lisäeristys (50cm puhallusvilla), ovipysäyttimien uudistus, aluskatteen reikien korjaus, pihavalaistuksen uusiminen, vikavirta suojainten asennus asuntoihin, piha ja ulkoiset asuntojen valaisimet uusittu / LED, ovikellot uusittu, lukkojen uusiminen (taloyhtiön kaikki lukot), keinujen istuinten uusiminen + hiekan vaihto, syöksytorvet uusittu (reklamoitu), veden ohjauspellit uusittu katoilla (reklamoitu).
2020: Päätetty ulkoseinien maalipinnan/paneelien uusinta; hanke- ja toteutussuunnitelma 2020-2021.
2019: Hiekkalaatikon uusiminen, piha-alueen kunnostaminen.
2018: Lumiesteet ja pelastautumistangot, puutteellisten tulvakynnysten uusinta, ilmanvaihto aukkojen lisäys ulkovarastoihin, väliaitojen uusinta ja paalutus valokatteita varten.
2017: Märkätilakartoitus (2017-2018).
2015: Lämpökuvaukset (2015-2016), pihan lisävalaistus.
2014: Patteritermostaatit.
2011: Pysäköintipaikan asfaltointi, aitojen maalaus.
2007: Lukot, terassinovet.
2006: Lämmönvaihdin, julkisivujen maalaus ja vesikattojen uusiminen.

Yhtiökokouksessa 2024 käsiteltävän kunnossapito 2022-2024 dokumentin mukaisesti tehdyt (osakkaat itse + talkoovoimin tehty):
2023: K 37 sähkökaapin rotanreikien valu, pohjoispuolen aidan pesu ja maalaus, liikennemerkit vinossa oikaisu 2kpl, pesutuvan oven huolto ja maalaus, autopaikan poistumisalueen laatoitus, laatat oviluiskaan K 37.
2022-2023: Taloyhtiön aidan rakennetta haittaavien puiden poisto.
2022: Kurtturuusujen poisto juurineen kesällä, ikkunaventtiilien suodattimien vaihto rempan jälkeen, nurmikon perustaminen kurtturuusujen paikalle.
Tulevat remontit
Kunnossapitotarveselvityksen mukaisesti (käsitelty varsinaisessa yhtiökokouksessa 2023):
2022: Aluskateläpivientien kunnostus, viemärin tuuletusputkien eristys (projektin vaihe: suunniteltu).
2023: Salaojituksen huuhtelu (tehty ja suoritettu myös salaojien kuvaus, raportti saatavilla välittäjältä).
2024: Sokkelin vierustan massanvaihto/sepellys.
2025: Sadevesien poisjohtamisen parantaminen, ikkunoiden huoltomaalaus, iv-kanavien puhdistus.

Kunnossapito 4.4.2024 dokumentin mukaisesti (käsitellään varsinaisessa yhtiökokouksessa 23.5.2024):
2024: Varastojen ja kattojen sammaleenpoisto (tilattu), rännien puhdistus (valmis), venttiili suodattimien vaihto (tilattu), autojen lataus (kesken), kuntoarvio (tehty, kuntoarvion yhteenveto saatavilla välittäjältä, 7.5.2024), autopaikkojen uusinta maalaus (päätettävä), sadevesien poisjohtaminen (päätettävä), roskakatoksen edessä olevan kaivon huolto (päätettävä), leikkilaatikoiden hiekan vaihto ja leikkivälineiden tekninen tarkastus (päätettävä), E-talon salaojan etsintä (päätettävä), kylpyhuoneiden 2014 kysely kpl ?.
Ajankohdat auki seuraaville: Ulkoikkunoiden huolto, palotarkastus, käyttövesiputkiston saneeraus, F-talon kulmalla putket väärin asennettu (tarvittaessa korjataan), sokkelin vierustan massanvaihto, sepellys, kaukolämpövuoto A ja B talo (tarvittaessa korjataan), pesutuvan satelliittilautasten poisto, yhtiön asiapapereiden digitalisointi, asfalttien ja pohjatyön uusiminen.
Energialuokka
E (2013), Energialuokka: E2013, Energiatodistuksen voimassaoloaika: 09.02.2015, Lisätiedot: voimassa 09.02.2025-09.03.2025, E-luku 225.
Tontin koko
12 957 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Vantaan kaupunki. Vantaan kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 22.5.2023 Vantaan ensimmäisen pikaraitiotielinjan toteuttamisesta. Ratikan rakentaminen voi alkaa syksyllä 2024 ja liikennöinti vuonna 2029. Lisätietoja: https://www.vantaa.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/vantaan-kaupunginvaltuusto-paatti-vantaalle-rakennetaan-ratikka https://www.vantaa.fi/fi/kaavoitus/kaavat/vantaan-ratikka-etelainen-vaarala-ja-pohjoinen-lansimaki
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Maratonkuja

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Kaupat: K-supermarket Jakomäki noin 1,6 km. Jakomäen K-supermarketin vieressä on myös Jakomäen ostoskeskus (S-market, apteekki, R-koski, ABC kylmäasema).
Peruskoulut: Vesalan peruskoulu noin 1,4 km, Rajakylän koulu noin 1,5 km, Kankarepuiston peruskoulu noin 1,6 km.
Päiväkodit: Rajakylän päiväkoti noin 1,5 km. Rajakylään valmistuu uusi suurempi päiväkoti, jota rakennetaan vanhan Latupuiston päiväkodin tilalle Maratontien varteen (tällä hetkellä on toiminnassa Rajakylän päiväkoti ja Latukujan päiväkoti, joka sijaitsee koulun kupeessa).
Urheiluhalli: Helsingin kaupunki Jakomäen uimahalli noin 1,3 km, Rajakylän liikuntapuisto noin 1,4 km.
Liikenneyhteydet
Sujuvat yhteydet omalla autolla, bussipysäkki lähellä ja metroasema lähellä
Lisätietoa auton säilytyksestä
Jokaiselle huoneistolle kuuluu yksi autopaikka. Tämän huoneiston paikka (numero 33) sijaitsee vastapäätä huoneiston ulko-ovea, paikalla on sähköauton lataustolppa (Puotilan sähkön asentama, suko-lataus, 2kWh). Lataustolpan sopimus siirtyy huoneiston kaupan yhteydessä ostajalle, ostaja vastaa omistusoikeuden siirryttyä sähkötolppaan liittyvistä kustannuksista). Lisäksi huoneiston käytössä on toinen piha-autopaikka seuraavaan yhtiökokoukseen saakka (yhtiössä arvotaan vuosittain 4 ylimääräistä piha-autopaikkaa ja tämä huoneisto sai 2023 yhtiökokouksen arvonnan kautta käyttöönsä yhden ylimääräisen paikan). Varsinainen yhtiökokous 2024 järjestetään 23.05.2024.
Tiedustelut
Janette Rautakoski, 040 671 7783, janette.rautakoski@remax.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Vantaa

Asuinalueena Rajakylä, Vantaa

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Janette Rautakoski

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KiAT

RE/MAX City | City Kiinteistönvälitys Oy

RE/MAX City | City Kiinteistönvälitys Oy

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.